Sestanek na ministrstvu za infrastrukturo

Kot smo poročali v naši prejšnji objavi, smo imeli včeraj sestanek na Ministrstvu za infrastrukturo pri ministru Jerneju Vrtovcu. Pred začetkom sestanka so nas seznanili, da minister Vrtovec na sestanku žal ne bo prisoten. Veliko razočaranje, saj smo želeli naša stališča glede problematike kamnoloma Brinjeva gora predstaviti predvsem njemu.

S strani Ministrstva za infrastrukturo sta bila prisotna državni sekretar g. Blaž Košorok in generalni direktor Direktorata za energijo, g. Hinko Šolinc. Prav tako so bili prisotni predstavniki občin Zreče, Oplotnica, Slov. Konjice in Ecobetona.

Člana Okoljevarstvenega društvo Brinjeva gora sta na sestanku izrazila svoja stališča glede vpliva kamnoloma na naravno in kulturno dediščino, zdravje prebivalcev ter na turizem in kmetijstvo. Predvsem pa, da je naš cilj, da se že obstoječi kamnolom sanira brez nepotrebnih nadaljnjih širitev in se tudi dokončno zapre. Prizadevamo si, da se Brinjeva gora ustrezno zaščiti (kot se trudi občina Zreče, o čemer smo pisali v našem prispevku tukaj). To si glede na svojo edinstvenost tudi zasluži. Da ne bomo delali unikum v Evropi, kjer je polovica hriba zaščitena kot dragocena kulturno arheološka dediščina, na drugi polovici pa je kamnolom. Svet se ne konča na mejah občine. Več pa, ko prejmemo uradni zapisnik.

Iskreno se zahvaljujemo gospodu Janezu Črešnarju, občinskemu svetniku občine Zreče, ki je vztrajal in dosegel, da se je sestanek na Ministrstvu za infrastrukturo organiziral in nas povabil na sestanek.

Scroll to Top